قهوه ترک در نگاه عمومی یک نوشیدنی برای تقویت ذهن و تمرکز تلقی میشود که سطح نیاز به خواب را در افراد کاهش میدهد. به همین دلیل، سالها است که این نوشیدنی به شهرت و محبوبت خود افزوده و همچنان در مسیر جلب نظر افراد است.
بهطوری که افراد بسیاری زمانی که بیدار میشوند به فنجان قهوه روزانه خود رجوع میکنند و سپس سراغی از فعالیتهای روزمره میگیرند.
قهوه دارای کافئین است که بهعنوان یک تحریککننده سیستم عصبی مرکزی به دلیل توانایی خود در مبارزه با خستگی و بیحالی و افزایش سطح انرژی شناخته شده است.
این فرآیند به این جهت است که کافئین مسدودکننده گیرندههای یک انتقالدهنده عصبی به نام آدنوزین است. این عمل سبب افزایش سطح سایر انتقالدهندههای عصبی در مغز انسان میشود که سطح انرژی را تنظیم میکنند، مانند دوپامین.
برخلاف نظریه عموم مردم که تصور میکنند قهوه ترک یک نوع قهوه برای خریداری است، در حقیقت قهوه ترک یک روش یا شیوه جهت تهیه قهوه است که منشأ آن کشورهای خاورمیانه و اروپایی مانند ترکیه، ایران و یونان هستند.
این نحوه تهیه قهوه از ترکیب دانههای ریز آسیاب شده قهوه با آب معمولاً به همراه شکر و رساندن مایع به مرحله کفآلود، دقیقاً زیر جوش، تهیه میشود.
جالب است بدانید که قهوه ترک را به شیوه سنتی در جذوه درست میکنند.
جذوه وسیلهای برای دم کردن یا جوشاندن قهوه است که از ظاهر مشابه یک دیگ کوچک است. بعد از رسیدن به مرحله موردنظر، دم کرده تهیه شده از آسیاب قهوه، در فنجانها ریخته میشود.
پودر آسیاب شده قهوه در ته فنجان فرو میرود و مایع باقیمانده به مصرف میرسد.
فیلتر نشدن قهوه منجر به غلظت کافئین بسیار بالاتری نسبت به سایر روشهای تهیه میشود.
قهوه ترک را میتوان بدون شیرینی سرو کرد اما معمولاً آن را با مقادیر متوسط شکر درست میکنند.
لازم به ذکر است که ادویه هل از دیگر افزودنیهای رایج و بینظیر قهوه ترک است.
لذا به صورت کلی قهوه ترک نحوه یا روشی جهت آمادهسازی قهوه است که سبب تولید یک نوشیدنی قهوه بدون فیلتر و کافئین بالا میشود. معمولاً این نوشیدنی با شکر شیرین میشود.
به لحاظ انرژی و کاربرد مصرف قهوه ترک قدرت بیشتری نسبت به سایر شیوههای آمادهسازی دارد، بنابراین فواید و خواص زیادی نیز برای سلامتی به همراه دارد. در ادامه 5 دلیل برای امتحان قهوه ترک را مذکور میشویم:
گفتیم که کافئین یک محرک طبیعی و کاملاً مطالعه شده است که میتواند عملکرد ورزشی و ذهنی شما را تقویت کند.
قهوه ترک دوز بسیار غلیظ کافئین را فراهم میکند که ممکن است بهویژه برای ورزشکاران مفید باشد.
مطالعهای بر روی 20 ورزشکار نشان داد شرکتکنندگانی که قهوه ترک کافئین دار مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که قهوه بدونکافئین مصرف میکردند مزایای عملکردی قابلتوجهی از جمله زمان واکنش و سطح انرژی را تجربه کردند.
مصرف قهوه کافئیندار ممکن است از مغز شما در برابر برخی بیماریهای عصبی مانند بیماری آلزایمر محافظت کند.
بهعنوان مثال، مطالعه روی بیش از 29000 نفر، نشان داد که کسانی که مقدار زیادی قهوه مصرف میکنند، 27 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند.
مطالعات دیگر نشان دادهاند که مصرف قهوه ممکن است خطر سکته مغزی و بیماری پارکینسون را کاهش دهد.
معمولاً قهوه ترک فیلتر نشده است و این نوشیدنی میتواند حاوی سطوح بالاتری از ترکیبات مفید موجود در قهوه دم شده سنتی باشد.
دانههای قهوه حاوی ترکیبات مفیدی مانند اسیدهای کلروژنیک هستند که انواع آنتیاکسیدانهای پلی فنل هستند که فواید سلامتی را ارائه میدهند.
بهعنوان مثال، اسیدهای کلروژنیک برای بهبود التهاب، قند خون، سطح کلسترول و فشارخون بالا نشان داده شده است.
یک مطالعه نشان داد که قهوه تهیه شده با استفاده از دانههای ریز آسیاب شده قهوه حاوی مقادیر بیشتری اسید کلروژنیک نسبت به قهوه تهیه شده با تفالههای بزرگتر است.
قهوه حاوی ترکیبات قدرتمند دیگری نیز هست، از جمله دیترپنوئیدها که ممکن است التهاب را کاهش دهند، با عفونت مبارزه کنند و از سلامت قلب حمایت کنند.
به صورت کلی نوشیدن قهوه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریها از جمله دیابت و بیماری قلبی کمک کند.
مطالعات نشان میدهند که هر فنجان قهوه مصرفشده در روز با کاهش 7 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه است.
مطالعه دیگری نشان داد که مصرف منظم 3 تا 5 فنجان قهوه در روز با کاهش 15 درصدی خطر بیماری قلبی مرتبط است.
مصرف همیشگی قهوه همچنین با کاهش خطر افسردگی، سرطان کبد، سرطان آندومتر و سیروز کبدی ارتباط دارد؛ که در این بین قطعاً تأثیر و فواید قهوه ترک بیشتر خواهد بود.
قهوه ترک اغلب با استفاده از هل تهیه میشود، ادویهای خوشطعم که به چندین مزیت برای سلامتی مرتبط است. بهعنوان مثال، هل حاوی آنتیاکسیدانهای قوی است که میتواند به کاهش التهاب و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن کمک کند.
یک مطالعه روی موشها نشان داد که عصاره هل بهطور مؤثری ترکیبات التهابی مانند TNF-α (فاکتور نکروز تومور) و IL-6 (اینترلوکین 6) را مهار میکند. هل همچنین ممکن است به مبارزه با سرطان در موشها کمک کند و اسانس هل دارای خواص ضد باکتریایی است.
اگرچه قهوه ترک ممکن است فواید سلامتی چشمگیری داشته باشد، اما دارای معایبی نیز هست.
این قهوه بهطور مرتب با شکر شیرین میشود که میتواند تأثیر منفی بر سلامتی داشته باشد. درحالیکه نوشیدن گهگاهی یک قهوه شیرین به سلامتی شما آسیبی نمیرساند، مصرف منظم هر نوشیدنی شیرین، قادر است سطح خطر ابتلا به مشکلات سلامتی زیادی مانند چاقی، سطوح بالای تری گلیسیرید و دیابت نوع 2 را بالا ببرد.
جهت جلوگیری از مصرف بیش از حد شکر، قهوه ترک یا هر قهوه دیگری را با کمترین شکر و شیرینی ممکن بنوشید (سلامتی شما بسیار مهمتر از طعم شیرین لحظهای قهوه است!). استفاده از ادویههایی مانند هل یا دارچین و جایگزینهای شکر مانند استویا در قهوه میتواند به افزایش طعم و مزه بدون قند اضافه کمک کند.
یکی دیگر از نقاط ضعف احتمالی قهوه ترک، محتوای بالای کافئین آن است.
برخی از افرادی که به اثرات کافئین حساس هستند ممکن است هنگام نوشیدن قهوه کافئین دار دچار اختلالات خواب، اضطراب و سایر عوارض جانبی شوند.
علاوه بر این، کافئین میتواند فشارخون را افزایش دهد؛ بنابراین، افراد مبتلا به فشارخون بالا ممکن است بخواهند از این نوع قهوه قوی اجتناب کنند. در نهایت، قهوه ترک و سایر انواع بدون فیلتر قهوه حاوی کافستول هستند، یک دی ترپنوئید که ممکن است سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون را افزایش دهد.
کسانی که دمنوش غنی دوست دارند ممکن است بخواهند قهوه ترک را امتحان کنند. برای تهیه آن در خانه مراحل زیر را دنبال کنید:
امیدواریم از قهوه خود لذت ببرید.
شما می توانید برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
به اینستاگرام ما بپیوندید.
1 بیشتر از 1 (100%)
مشتری این محصول را پیشنهاد داده است.
واقعا طعم خوبی داره، پشتیبانی خوبی هم دارن
ایمان
1400-12-14